ua en ru

М.Томенко: Опозиційні партії в Київраді будуть голосувати за звільнення О.Довгого

Опозиційні партії в Київраді будуть голосувати за звільнення Олеся Довгого як одного з керівників команди Леоніда Черновецького. Про це заявив заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко, відповідаючи на запитання щодо можливого розвитку подій на сьогоднішній сесії Київради в ефірі радіо "Свобода", передає прес-служба ВР.

За словами віце-спікера, враховуючи ситуацію, яка на сьогоднішній день склалася в українській столиці, таке рішення взагалі не підлягає обговоренню, оскільки у справі так званої злочинної діяльності "молодої команди Л.Черновецького" немає більш чи менш винних, і всі повинні нести солідарну відповідальність. "тож, коли ми кажемо (Олесь) -ми розуміємо Черновецький, та, як наслідок, всі рішення, які приймалися проти інтересів київської громади і української столиці", - наголосив М.Томенко.
Тому, на переконання віце-спікера, цілком очевидно, що всі опозиційні фракції зобов´язані одноголосно підтримати це звільнення. Що стосується призначення нового секретаря Київради, то М.Томенко нагадав, що він прихильник того, щоб владу змінювали самі кияни і були проведені дострокові вибори Київського міського голови і Київради. Водночас, він зауважив, що, оскільки більшість Верховної Ради не підтримала таку ініціативу (на минулому сесійному тижні парламент не підтримав проект постанови про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови), то, очевидно, у Київраді відбудеться формування нової більшості та обрання нового Секретаря. "Очевидно, за нового секретаря Київради будуть голосувати ті фракції, які підтримують діяльність Президента та призначеного ним Голови КМДА Олександра Попова. Щодо опозиційних фракцій, то вони це рішення підтримувати не будуть", - сказав М.Томенко.