ua en ru

У Миколаївській області на хабарі зловили високопосадовця

У Миколаївській області на хабарі зловили високопосадовця Фото: хабар (Служба безпеки України)

Він організував механізм регулярного отримання неправомірної вигоди від підприємців

Керівника Державного агентства рибного господарства Миколаївської області викрили на хабарі співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Посадовець організував корупційний механізм регулярного отримання неправомірної вигоди від підприємців", - йдеться у повідомленні.

Чоловік примушував підлеглих інспекторів під штучними приводами тиснути на бізнесменів, схиляючи їх до сплати щомісячної "данини" за те, що їм не перешкоджають виловлювати рибу та морепродукти і не вживають заходів обов’язкового контролю за господарською діяльністю. Зібрані кошти підлеглі передавали керівнику агентства.

Чиновника затримали у його робочому кабінеті під час отримання від одного з підлеглих десяти тисяч гривень ‒ другої частини із 20 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження. Тривають слідчо-оперативні дії.

#СБУ викрила на хабарі високопосадовця на Миколаївщині Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною проку...

Опубліковано Служба безпеки України 21 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 17 листопада у Одеській області на хабарі у 135 тис. доларів затримали начальника юридичного департаменту Затоківської селищної ради. Затриманий отримав неправомірну вигоду за вирішення питання про виділення у власність та надання у оренду земельних ділянок на території Затоки.