ua en ru

У Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частини

У Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частини Фото: розкрадання пального військовими (СБУ)

Злочинну схему організували один із заступників командира частини спільно з підлеглими

У Миколаївській області співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили механізм систематичного розкрадання паливно-мастильних матеріалів в одній із військових частин. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що один із заступників командира частини спільно з підлеглими штучно завищували обсяги споживання пального для перепродажу "надлишків". Зловмисники, зокрема, через підроблену документацію оформлювали фіктивні відрядження, завищували показники витрат пального та змінювали дані вимірювальних пристроїв у військових авто", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що оперативники спецслужби задокументували кілька епізодів розкрадання та збуту пального військової частини. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу, силовики попередили чергову спробу збуту партії викраденого пального в одному із гаражних кооперативів.

У Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частиниУ Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частиниУ Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частиниУ Миколаївській області СБУ викрила розкрадання пального з військової частини

Фото: викрадення пального у військовій частині (СБУ)

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, що причетні до розкрадання пального військової частини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області за матеріалами СБУ засуджено до ув’язнення двох інформаторів терористичної організації ЛНР.