ua en ru

У Миколаївській області викрито оборудку з ремонтом державних суден

У Миколаївській області викрито оборудку з ремонтом державних суден Фото: Миколаївський порт (wikipedia.org/Olexandr17)

Фігуранти порушили антимонопольне законодавство

Співробітники Служби безпеки України викрили у Миколаївській області оборудку зі спроби монополізації надання послуг з ремонту державних суден. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що менеджмент структурного підрозділу однієї з фінансово-промислових груп протягом 2017-2018 років двічі грубо порушував вимоги чинного антимонопольного законодавства. Під час участі у торгах на закупівлю послуг з ремонту суден держпідприємств воднотранспортної галузі комерсанти свідомо порушували умови конкурсів", - йдеться у повідомленні.

Так, правоохоронці встановили, що ділки для перемоги у тендерах на загальну суму 8,5 млн гривень узгоджували дії з іншими учасниками торгів. Вони також приховали факт попереднього притягнення до відповідальності за порушення чинного законодавства у сфері економічної конкуренції.

"За матеріалами СБУ процедури торгів скасовані державними замовниками. На підставі рішення Антимонопольного комітету України структурному підрозділу фінансово-промислової групи обмежена участь у державних закупівлях до 2021 року", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила механізм розкрадання грошей колишнім першим заступником директора одного з державних портових операторів Миколаївської області. Чиновник сприяв у наданні комерційній структурі послуг зі зберігання у порту вантажу металопродукції за штучно заниженими тарифами. Внаслідок дій посадовця державне підприємство недоотримало понад 630 тис. гривень.