ua en ru

У Миколаївській області споживачі газу без субсидії заборгували 108 млн гривень

У Миколаївській області споживачі газу без субсидії заборгували 108 млн гривень У Миколаївській області споживачі газу без субсидії заборгували 108 млн гривень

Станом на 1 листопада 2016 року, сума заборгованості лише тих споживачів газу Миколаївської області, які не оформили субсидію, складає понад 108 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ТОВ "Миколаївгаз збут".

Майже 133 тис. споживачів газу, які мають борги, продовжують їх нарощувати, але досі не оформили державну допомогу, зазначили в компанії. Щоб виконати свої фінансові зобов'язання перед постачальником газу, їм необхідно якомога швидше звернутися в органи соціального захисту населення за призначенням субсидії, вважають в "Миколаївгазі".

"Якщо дохід споживачів не дозволяє їм повною мірою оплатити рахунки за спожитий природний газ, їм обов'язково потрібно оформити державну допомогу. Це значно полегшить процес погашення заборгованості, дозволить уникнути відключення від газопостачання і позбавить від додаткових витрат на його відновлення", - радить директор ТОВ Наталія Левченко.

У компанії нагадали, що на субсидію можуть розраховувати ті сім'ї, в яких витрати на комунальні послуги перевищують у середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Крім того, "Миколаївгаз збут" інформує споживачів газу про те, що кожну середу з 8.30 до 12.00 фахівці департаменту праці та соціального захисту населення будуть проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення з питання надання житлових субсидій та приймати заяви на призначення субсидії від жителів Миколаєва безпосередньо у відділеннях Центру обслуговування клієнтів.