ua en ru

У Дніпрі ліквідований конвертцентр з обігом понад 390 млн гривень

У Дніпрі ліквідований конвертцентр з обігом понад 390 млн гривень Фото: обшуки (Сергій Білан facebook.com)

У ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили 165 тисяч гривень готівкою

У Дніпрі співробітники податкової міліції спільно з прокуратурою Запорізької області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 390 мільйонів гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

За його словами, у ході розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектора економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та міста Києва незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових грошей в готівку.

"Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права ряду фіктивних і транзитних підприємств. На їх рахунки компанії реального сектора економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари чи надані послуги. У подальшому отримані кошти передавалися посадовим особам вигодонабувачів за вирахуванням винагороди за надані незаконні послуги", - написав Білан.

В результаті проведених 40 обшуків правоохоронці виявили та вилучили 165 тисяч гривень готівкою в національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки, 8 печаток і 197 відбитків печаток, а також чорнові записи та фінансово - господарські документи. Крім того, накладений арешт на 69 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках, на яких заблоковано 590 тисяч гривень.

У Дніпрі співробітники податкової міліції спільно з прокуратурою Запорізької області ліквідували конвертаційний центр з ...

Опубліковано Сергієм Біланом 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, у серпні співробітники правоохоронних органів ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 360 млн грн.