ua en ru

У Миколаївській області 45 тис. споживачів можуть залишитися без газу через відмову від лічильника

У Миколаївській області 45 тис. споживачів можуть залишитися без газу через відмову від лічильника

Споживачі приблизно з 400 будинків перешкоджають встановленню безкоштовних лічильників

Близько 45 тис. жителів Миколаївської області відмовилися від оснащення приладами обліку за рахунок ПАТ "Миколаївгаз". Якщо до кінця року вони не встановлять лічильники за свої або бюджетні гроші, надалі їм буде заборонено використовувати газ, повідомили в прес-службі компанії "Миколаївгаз".

На сьогодні компанія вже встановила загальнобудинкові лічильники майже у сотні будинків. З них більше трьох десятків приладів введені в експлуатацію. Однак, за даними прес-служби, споживачі приблизно з 400 будинків відмовляються і перешкоджають встановленню безкоштовних лічильників від ПАТ "Миколаївгаз".

В такому разі закон про комерційний облік передбачає ще три джерела фінансування встановлення лічильників - за рахунок самих споживачів, за рахунок бюджетних коштів або інших джерел, не заборонених законодавством.

"Деякі представники влади скористалися нормою закону і планують забезпечити у споживачів індивідуальний облік газу. Але важливо розуміти, що встановлення індивідуальних лічильників за рахунок державної субвенції покриває лише невелику частину від загальної кількості споживачів, які користуються газом без урахування. Тому, в будинках, де будуть встановлювати поквартирні лічильники, продовжаться роботи по оснащенню загальнобудинковими вузлами обліку газу", - розповідає голова правління ПАТ "Миколаївгаз" Павло Попов.