ua en ru

Прокуратура Миколаєва закінчила розслідування справи поліцейських, які вимагали хабар

Прокуратура Миколаєва закінчила розслідування справи поліцейських, які вимагали хабар Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Обвинувачені провину не визнали

У Миколаївській області слідчі прокуратури завершили розслідування стосовно двох працівників поліції щодо вимагання 10 тис. доларів неправомірної вигоди. Про це у Facebook повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Слідчі прокуратури Миколаївщини завершили розслідування стосовно двох працівників поліції щодо вимагання 10 тис. доларів неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Слідчі прокуратури Миколаївщини завершили розслідування стосовно двох працівників поліції щодо вимагання 10 тис доларів...

Опубліковано Андрієм Лисенком 18 травня 2018 р.

Лисенко зазначає, що слідчим відділом прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох оперуповноважених управління карного розшуку головного управління Нацполіції в області, які у жовтні 2017 року вимагали у приватного підприємця 10 тис. доларів під погрозою обмеження його прав на здійснення підприємницької діяльності та на володіння тимчасово вилученим під час обшуків майном - автомобілями, їх кузовами та агрегатами.

Зокрема, під час огляду місця події вилучили першу частину предмету злочину - гроші у сумі чотири тисячі доларів, на які накладено арешт до рішення по суті справи.

Також повідомляється, що працівникам поліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною третьою статті 189 Кримінального кодексу України. Натомість, обвинувачені провину не визнали.

Речник зазначає, що 14 травня 2018 року обвинувальний акт скеровано до Центрального районного суду Миколаєва для розгляду по суті справи.

Нагадаємо, що 2 травня 2018 року Генеральна прокуратура України затримала на хабарі 200 тис. доларів керівника та заступника Держгеокадастру України в Закарпатській області.