ua en ru

"Миколаївгаз" з початку року усунув більше 10 тис. витоків газу

"Миколаївгаз" з початку року усунув більше 10 тис. витоків газу

"Миколаївгаз" обстежив понад 4,2 тисяч км газових мереж

За шість місяців цього року працівниками компанії "Миколаївгаз" було виконано контрольно-приладове обстеження понад 4,2 тисяч км газових мереж області та споруд на них. В результаті роботи вони виявили і ліквідували 10,5 тисяч випадків витоку газу, повідомляє прес-служба компанії.

З них у 24 випадках, при проведенні ремонтних робіт, компанія була змушена тимчасово припинити постачання газу споживачам.

"Ліквідація витоків газу і пов'язаний з цим ремонт аварійних ділянок мереж є вибухонебезпечними роботами. Тому їх проведення неможливе без тимчасового припинення подачі палива споживачам. Ми просимо клієнтів з розумінням ставитися до таких незручностей, адже мова, насамперед, йде про їх безпеки та забезпеченні стабільного газопостачання в опалювальний період", - розповів технічний директор ПАТ "Миколаївгаз" Юрій Журавков.

За його словами, щоб уникнути можливих аварій при пуску газу, споживачі повинні допустити представників газової компанії для огляду системи та газових приладів в будинку.

"Під час такого огляду спеціалістам може додатково знадобитися певна документація від споживача - технічний паспорт на будівлю, проект газифікації будинку та інші документи, в яких вказані умови експлуатації газової системи у даному приміщенні", - зазначив Журавков.

Крім обстеження стану газорозподільної системи регіону, фахівці компанії також проводять поадресні роботи по технічному обслуговуванню газового обладнання споживачів згідно з складеними і затвердженими планами-графіками. Так, за півроку були перевірені прилади у 94 тис. споживачів.