ua en ru

У Миколаєві співробітник ДФС визнав перед прокуратурою факт отримання хабара

У Миколаєві співробітник ДФС визнав перед прокуратурою факт отримання хабара Фото: податківець заплатить штраф за отримання хабара (фото з відкритих джерел)

Податківець заплатить 17 тис. гривень штрафу за хабар у 240 тис. гривень

Співробітник Державної фіскальної служби (ДФС) Миколаєва визнав свою провину в отриманні 240 тис. гривень хабара від одного з підприємців. Про це свідчить рішення Центрального суду міста.

Згідно з документом, колишній керівник податкової інспекції Жовтневого району Миколаєва заплатить державі штраф у розмірі 17 тис. гривень.

Як повідомляється в матеріалах справи, у 2015 році під час камеральної перевірки податкової звітності за березень 2015 року ТОВ "Ліка-Про" фіскальні органи запідозрили проведення безтоварних операцій з сільгосппродукцією і можливо використання фірмою схеми для ухилення від сплати податків. Про результати перевірки ревізори повідомили керівництву.

Після оголошення результатів перевірки начальник податкової інспекції домовився про зустріч з керівником фірми, в ході якої він запропонував закрити питання порушення податкового законодавства за винагороду - 1% від обороту фірми за березень-квітень 2015 року, що склало 240 тис. гривень. Надалі фірма повинна була платити такий же відсоток від щомісячного обсягу реалізації продукції. Гроші нібито були потрібні для впливу на керівника комісії з реорганізації Жовтневої об'єднаної податкової інспекції в Миколаївській області.

За версією слідства, податківець попросив забрати хабар у підприємця свого знайомого, а той, у свою чергу, запропонував це зробити свою знайому. У процесі одержання неправомірної вигоди, керівник податкової був затриманий Службою безпеки України.

Суд визнав екс-податківця винним у вчиненні кримінального порушення по ч. ст 2. 369-2 Кримінального кодексу - отримання хабара за вплив на прийняття рішення.

У відповідності з укладеними винним угодою з прокуратурою, суд наклав на хабарника штрафні санкції в сумі 17 тис. гривень. Крім того, на нього поклали оплату двох експертиз загальною вартістю близько 19 тис. гривень.

Нагадаємо, в Києві 12 березня, затримали виконуючого обов'язки заступника начальника Державної податкової інспекції (ДПІ) у Деснянському районі ГУ Державної фіскальної служби в Києві.

Отриманий ним хабар склав п'ять тис. гривень і одну тис. доларів.