ua en ru

У Києві на хабарі затримали заступника начальника податкової інспекції у Деснянському районі

У Києві на хабарі затримали заступника начальника податкової інспекції у Деснянському районі Фото: затримання (gp.gov.ua)

Заступника начальника ДПІ затримали на хабарі у розмірі п'ять тисяч гривень і одну тис. доларів

У Києві сьогодні, 12 березня, затримали виконуючого обов'язки заступника начальника Державної податкової інспекції (ДПІ) у Деснянському районі ГУ Державної фіскальної служби в Києві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно зі слідчими Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області та оперативними працівниками цього ж управління при отриманні хабара затримано виконуючий обов'язки заступника начальника ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС в місті Києві", - йдеться в повідомленні

Встановлено, що вказана посадова особа отримала від підприємця неправомірну вигоду у розмірі п'ять тисяч гривень і одну тис. доларів за зміну умов оподаткування суб'єкта підприємницької діяльності, а також за видачу довідок про відсутність заборгованостей по сплаті податків.

Зараз готуються повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та про відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, Служба безпеки України в Одессі на хабарі у 15 тис. доларів затримала слідчого поліції