ua en ru

У Миколаєві на сміттєзвалищі спалахнула пожежа

У Миколаєві на сміттєзвалищі спалахнула пожежа Фото: пожежа в Миколаєві

Повідомляється, що вітер несе отруйний дим від пожежі прямо на місто

На стихійному звалищі в районі міського кладовища в Миколаєві ввечері у вівторок, 21 червня, спалахнула масштабна пожежа. Про це повідомляють "Новости-N".

Як наголошується, співробітники ДСНС, які беруть участь у гасінні пожежі, площа спалаху складає близько двох з половиною тисяч квадратних метрів. Горить, в основному, пластмаса, а також старі автомобільні шини, різноманітний будівельний сміття.

Повідомляється, що вже близько декількох годин вітер несе отруйний дим від пожежі прямо на місто. В даний час їдким димом затягнуть практично весь Ленінський район Миколаєва.


"В мікрорайоні "Водопій" практично нічим дихати, незважаючи на тридцятиградусну спеку люди щільно закривають вікна і кватирки, забирають з вулиці дітей", - наголошується в повідомленні.

У Миколаєві на сміттєзвалищі спалахнула пожежа

Фото: пожежу на звалищі у Миколаєві

Також повідомляється, що незважаючи на масштабність пожежі, на боротьбу з вогнем виділено лише 1 пожежний автомобіль, який кожні 20 хвилин їде за водою. На місці гасінням пожежі керує офіцер Миколаївського управління ДСНС в званні підполковника. Ніхто з представників міської влади на місці пожежі не з'являвся.

"Як відомо, при горінні пластмаси утворюються особливо небезпечна отруйна речовина - діоксин, здатне викликати онкологічні захворювання. Навіть найдрібніша частинка його здатна викликати рак. Який обсяг діоксину потрапив в результаті пожежі в легені жителів Ленінського району, сьогодні навряд чи хтось зуміє визначити", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше на околиці Львова горіла велика звалище.