ua en ru

У Миколаєві за фактом збройного нападу на поліцейських розпочато кримінальне провадження

У Миколаєві за фактом збройного нападу на поліцейських розпочато кримінальне провадження Фото: напад на миколаївських патрульних (прес-служба ГУ НП в Миколаївській області)

Кинута зловмисником під патрульний автомобіль граната, на щастя, не вибухнула

В Миколаєві у п'ятницю 19 серпня близько п'ятої години ранку на спецлінію "102" надійшло повідомлення від громадян про те, що по вулиці Спортивній невідомий чоловік, обличчя якого закрите маскою, ходить зі зброєю в руках. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Як зазначається, патрульні прибули за вказаною адресою і побачили невідомого, що у відповідь на появу поліцейського автомобіля почав стріляти, поранивши одного із правоохоронців.


Патрульні поліцейські, оцінивши загрозу їхньому життя, також застосували табельну вогнепальну зброю, в результаті чого було поранено й нападника.

Як додали у прес-службі, зловмисник продовжив чинити опір: впавши на землю, він дістав гранату і, висмикнувши чеку, кинув під патрульний автомобіль. На щастя, граната не вибухнула.

За інформацією главку Нацполіціі в Миколаївській області, злочинця і поліцейського госпіталізовано до лікарні, де зараз проводиться хірургічне втручання.

"Встановлено, що зловмисник раніше вже потрапляв в поле зору правоохоронців і притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і зброї, а також - за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, і знаходиться під судовим слідством", - йдеться в повідомленні.

У Миколаєві за фактом збройного нападу на поліцейських розпочато кримінальне провадження

Фото: збройний напад на співробітників поліції в Миколаєві (прес-служба ГУ НП в Миколаївській області)

На місці події працюють співробітники поліції. Зброю, гільзи і гранату вилучено та направлено на дослідження. Проводяться першочергові слідчі заходи, спрямовані на повне та всебічне встановлення всіх обставин події.

Слідче управління розпочало кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України "Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця", що карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року в Миколаєві вночі сталася стрілянина біля супермаркету, в результаті чого чотири людини постраждали.