ua en ru

У Миколаєві заарештували підозрюваного у вбивстві вченого Шитюка

У Миколаєві заарештували підозрюваного у вбивстві вченого Шитюка Фото: засідання суду (ct.mk.court.gov.ua)

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 31 жовтня

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві відомого вченого, дослідника Голодомору Миколи Шитюка строком на два місяці без права внесення застави. Про це йдеться на сайті суду.

Повідомляється, що в Центральний районний суд Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу раніше судимому чоловікові, підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За клопотанням прокурора засідання проходило в закритому режимі, оскільки в матеріалах містяться відомості про особисте та сімейне життя чи обставини, які принижують гідність підозрюваного і потерпілого.

Слідчий суддя Галина Подзігун прийняла обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 31 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, в Миколаєві в суботу, 1 вересня, у квартирі по Центральному проспекту був знайдений мертвим Микола Шитюк. Пізніше поліція Миколаївської області затримала чоловіка, підозрюваного у вбивстві професора і вченого Миколи Шитюка. Ним виявився 25-річний житель Миколаївського району.