ua en ru

Ніколаєнко: щоб стати цікавими для НАТО, треба пройти ще довгий шлях

Ніколаєнко: щоб стати цікавими для НАТО, треба пройти ще довгий шлях Фото: Андрій Ніколаєнко (facebook.com-osnovaparty)

Ніколаєнко прокоментував відносини України і НАТО

Щоб стати цікавими для НАТО, треба пройти ще довгий шлях. Таку думку в коментарі "Апострофу" дипломат висловив і лідер партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Сама новина про аспірацію України - це продаж ілюзій тим, хто погано вчив англійську в школі. Тому що нічого не змінилося. Нас ніхто не кличе в альянс. Безумовно, НАТО – непоганий орієнтир для армії. Але воювати за нас вони не будуть. Щоб стати цікавими для НАТО, треба пройти ще довгий шлях. І пройти його швидко. Тому що блок НАТО теж не стоїть на місці", - вважає Ніколаєнко.

На думку політика, про якому-небудь реальному русі в НАТО можна буде говорити лише тоді, коли на частині території відновиться мир і українські збройні сил увійдуть до ТОП-10 світових армій за рівнем бойового потенціалу.

"Коли не тільки армія, але і вся система державного управління стане сумісна зі стандартами НАТО. В тому числі і по рівню знання англійської мови. Лише тоді можна буде говорити про те, що "аспірантура" близька до завершення. А поки що лідери української держави лише звично продезінформували народ. В який раз", - резюмував Ніколаєнко.