ua en ru

Ніколаєнко: звернення Порошенка до Вселенського патріарха є інструментом політичної гри

Ніколаєнко: звернення Порошенка до Вселенського патріарха є інструментом політичної гри Фото: Андрій Ніколаєнко (facebook.com-osnovaparty)

Ніколаєнко підкреслив, що держава і церква – такі сфери, які повинні бути розділені

Лідер партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха про перспективи створення Української помісної православної церкви є інструментом політичної гри в умовах відсутності успішних результатів в інших сферах. Про це він заявив в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

"Держава і церква – такі сфери, які повинні бути розділені. Не світська влада повинна втручатися у справи духовні. Безумовно, історично Україна заслуговує, починаючи з часів Київської Русі, мати свою церкву. Але використання політиками цієї карти саме зараз очевидно відбувається з причини відсутності інших успіхів. Цей процес дуже небезпечний", - заявив Ніколаєнко.

Політик підкреслив, що партія "Основа" виступає проти радикалізації суспільства на ґрунті історії, релігії та мови.

"Сьогодні українське суспільство як ніколи розколоте. І ми в партії "Основа" поділяємо позицію, що для успішної побудови демократичної держави виносити на широке обговорення необхідно саме ті питання, які будуть об'єднуючими для суспільства, ті питання, які будуть призводити до зростання економіки і добробуту українців", - зазначив політик.