ua en ru

Немає жодних підстав позбавляти мешканців Маріуполя права на голос, - нардепи

В Маріуполі є всі умови для проведення місцевих виборів. Такої думки дотримуються народні депутати Сергій Матвієнков та Олексій Білий.

На думку нардепів, високий рівень безпеки на святкуванні Дня металурга за участю десятків тисяч людей показав, що підстав позбавляти мешканців міста права на голос немає.

"На святкуванні Дня металурга ми бачили, як багато людей вийшло, - сказав Матвієнков. - Ми бачили ефективний механізм взаємодії міліції, Національної гвардії, працівників меткомбінатів Метінвесту. Всі працювали на те, щоб забезпечити безпеку. У нас джерело влади і волевиявлення - народ. Потрібно зняти протиріччя і дати можливість народу чесно, відкрито, справедливо обрати ту владу, якій він буде довіряти. Щоб ця влада робила кроки з метою збереження миру, безпеки і стабільного життя міста. А ми всі разом, в тому числі і політики, повинні зробити все, щоб не розхитувати ситуацію. Ми повинні об'єднатися, зробити безпечними ці вибори, щоб народ міг чесно і відверто сказати, яку владу він вибирає".

"Якщо в місті є нормальне і спокійне життя, то ніхто не має права не проводити тут вибори. Ми можемо сформувати комісії. Значить, в Маріуполі має відбутися волевиявлення. Ніхто не повинен позбавляти міську громаду права контролювати бюджет міста. Це основа, і ми стоїмо на цій позиції", - зазначив Білий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на святкування Дня металурга у Маріуполі зібралися понад 35 тис. жителів міста.