ua en ru

Жодних обмежень для мешканців Донбасу на призов до армії не існує, - Генштаб

Жодних обмежень для мешканців Донбасу на призов до армії не існує, - Генштаб Фото: Михайло Щербина

Планові завдання під час попередніх черг мобілізації Донбас виконав в повному обсязі

Жодних обмежень для мешканців Луганської та Донецької областей на призов до армії не існує. Про це заявив начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗС України, полковник Михайло Щербина, йдеться у повідомленні Генштабу у Facebook.

"Жодних обмежень для мешканців Луганської та Донецької області під час проведення призову до лав ЗС України не існує. Вони так само підлягають призову, як і жителі інших регіонів України", - зазначив він.


Як зазначається, відповідно до Закону України "Про військовий обов’язок та військову службу", кожен громадянин України після прибуття до нового місця проживання повинен в 7-денний термін стати на військовий облік в найближчому військовому комісаріаті.

Крім того, повідомляється, що громадяни, які добровільно призиваються до лав ЗС України, мають право обирати бойову військову частину, в якій планують проходити військову службу.

"Планові завдання під час попередніх черг мобілізації Луганська та Донецька області виконали в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаці...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 16 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у жовтні 2016 року відбудеться новий призов на строкову службу до лав Збройних сил України.