ua en ru

Жодних змін у сфері рецептурного відпуску ліків не передбачається, - МОЗ України

Нові правила видачі лікарських рецептів поки-що не запроваджуватимуть. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ).

Директор Департаменту регуляторної політики МОЗ Валерій Стеців пояснив, що набуття чинності змін до наказу МОЗ України № 360 1 грудня поточного року неможливо, адже цілком зрозуміло, що проблеми, пов'язані із рецептурним відпуском ліків не можуть бути вирішені протягом 1-2 місяців шляхом швидкого прийняття відповідного документа.

"Міністр охорони здоров'я Зіновій Митник розуміє, що впровадження змін, передбачених проектом наказу № 360, потребує попередньої ретельної підготовки протягом осінньо-зимового періоду. З метою створення підґрунтя для впровадження цих змін МОЗ України направлятиме листи до обласних управлінь охорони здоров'я для інформування та підготовки фахівців на місцях, адже необхідно впорядкувати процедуру отримання бланків рецептів лікарями, провести роз'яснювальну роботу серед них щодо виписування рецептів тощо", - зазначив В.Стеців.

"Вкотре прагну наголосити - офіційних посилань у авторів проекту наказу МОЗ України "Про внесення змін до наказу МОЗ України від 19.07.2005 р. № 360" на очікувану конкретну дату набуття чинності документа (1 грудня 2010 р.) немає", - заявляє директор Департаменту.
За словами В.Стеціва, нині цей проект перебуває на доопрацюванні. Очікується, що цю роботу буде завершено до кінця I кварталу 2011 р.

Нагадаємо, 24 листопада міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник заявив, що в Україні з 1 грудня будуть відпускати лише за рецептом 70% ліків.