ua en ru

Нігерія потроїла бюджет програми амністії бойовиків в нафтовидобувному регіоні

Нігерія потроїла бюджет програми амністії бойовиків в нафтовидобувному регіоні Фото: бойовики в дельті Нігера

Через напади бойовиків видобуток нафти в Нігерії в 2016 році скоротився на 700 тис. барелів на добу

Нігерія майже потроїла бюджет програми амністії для бунтівних бойовиків в дельті річки Нігер для підтримки нафтопереробної промисловості в регіоні. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву президента Нігерії Мохаммаду Бухарі.

30 млрд нігерійських найр (98,47 млн доларів) будуть спрямовані колишнім бойовикам. Також 5 млрд найр буде додано на більш пізньому етапі, йдеться в заяві президента країни.

Фінансування колишніх бойовиків в рамках амністії 2009 року має ключове значення для підтримки відносної стабільності в регіоні і припинення нападів на нафтові об'єкти. Торік дії бойовиків стали причиною скорочення видобутку нафти приблизно на третину.

Згідно з програмою амністії, кожен колишній бойовик має право на 65 000 найр на місяць і професійну підготовку. Однак, у березні спеціальний радник президента Нігерії заявив, що програма стикається з грошовою кризою.

"На даний час Управління з питань амністії виплатило всім колишнім бойовикам заборгованість до кінця 2016 року", - йдеться в заяві президента.

Уряд проводить переговори з бойовиками, щоб покласти край нападам, через які в минулому році скоротився видобуток нафти в країні на 700 тис. барелів на добу до 1,2 млн барелів на добу.

Нагадаємо, у Нігерії в результаті авіаудару поранено ватажка терористів "Боко Харам".