ua en ru

У Нігері бойовики обстріляли військовий патруль США, є жертви

У Нігері бойовики обстріляли військовий патруль США, є жертви Фото: військові США (defense.gov)

Інцидент стався під час навчальної місії

Бойовики обстріляли спільний з військовими Нігера патруль Сполучених Штатів Америки (США), є жертви. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на інформацію американських військових.

"Три військовослужбовця армії США були вбиті і ще двоє поранені в середу в засідці в Нігері, під час перебування на тренувальній місії з військами Нігера в північно-західній Африці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ймовірно армія Нігера також зазнала втрат, однак число постраждалих з їхнього боку у даний момент невідомо.

Так, поруч з місцем проведення навчань проводили наліт бойовики терористичної організації "Аль-Каїда". Це - перші американські жертви під ворожим вогнем у місії, в рамках якої спецназівці США надають допомогу у підготовці та забезпеченні безпеки нігерським збройним силам в боротьбі з терористичними угрупованнями.

Наголошується, що президент США Дональд Трамп був проінформований про загибель американських військових в Нігері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російську Федерацію підозрюють у зломі смартфонів військовослужбовців НАТО, щоб отримати оперативні дані і залякати солдатів.