ua en ru

Нідерланди вибирають покарання для винних у катастрофі Boeing на Донбасі

Нідерланди вибирають покарання для винних у катастрофі Boeing на Донбасі Фото: глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс

Кого конкретно будуть карати - залежить від результатів розслідування

Представники Нідерландів почали обговорювати зі своїми партнерами в інших країнах, як покарати осіб, винних у катастрофі малазійського Boeing на Донбасі, якщо їх вдасться встановити. Про це в інтерв'ю The New York Times заявив міністр закордонних справ королівства Берт Кундерс.

За словами глави нідерландського МЗС, для його країни, а також для України, Малайзії та інших країн, чиї громадяни загинули в результаті катастрофи, важливо, щоб люди, відповідальні за неї, постали перед судом.

"Це, звичайно, непросто, і залежить від результатів розслідування і юридичного процесу", - сказав Кундерс.

Міністр розповів, що слідчі досягли значних успіхів у розслідуванні катастрофи літака, більшість пасажирів якого були підданими Нідерландів. Він зазначив, що судмедексперти ідентифікували останки 296 з 298 чоловік, що знаходилися на борту лайнера. Останні зразки, за його словами, судячи з усього, належить голландцям, хоча це поки не вдалося підтвердити за допомогою аналізу ДНК.

Кундерс додав, що в останні тижні у групи нідерландських слідчих стало значно більше можливостей пересуватися по району катастрофи, що міністр пов'язав з поліпшенням обстановки на лінії фронту між українською армією і бойовиками. За його словами, це підвищує шанси на завершення розслідування.

Нагадаємо, влада Німеччини могла знати про загрозу обстрілу Boeing на Донбасі.