ua en ru

Нідерланди закликали РФ до співпраці у розслідуванні катастрофи МН17

Нідерланди закликали РФ до співпраці у розслідуванні катастрофи МН17 Фото: посол Нідерландів у Росії запропонував РФ приєднатися до розслідування щодо МН17

Росія нібито готова надати Спільній слідчій групі свої дані щодо збиття малайзійського Boeing на Донбасі

Посол Нідерландів у Росії Рене Джонс-Бос, викликаний до Міністерства закордонних справ у Москві, закликав РФ до співпраці у розслідуванні збиття малайзійського авіалайнера рейсу MH17 2014 року на Донбасі. Про це повідомило МЗС Нідерландів, передає "Радіо Свобода".

"Ми використали цю розмову для того, щоб вкотре закликати Росію до співпраці, щоб досягти мети, яку встановила міжнародна спільнота і до якої приєдналася й Росія в рамках ООН", - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Зі слів міністра, у Москві під час розмови стверджували про нібито відсутність належного процесу розслідування, його об’єктивності і відкритості, проте Росія нібито готова надати Спільній слідчій групі свої дані, і "це буде видно у наступні тижні".

Кундерс підкреслив важливість того, щоб незалежне розслідування, яке здійснює Спільна слідча група, відбувалося без політичного втручання, тому, на його думку, неправильно ставити під сумнів професіоналізм і чесність прокуратури, що також дискредитує роботу групи.

Нагадаємо, раніше у Кремлі заявили, що розслідування Міжнародної слідчої групи аварії літака Boeing MH17 приречене на провал, оскільки ведеться виходячи з вини Росії.