ua en ru

Нідерланди підготували пропозиції щодо угоди про асоціацію України з ЄС

Нідерланди підготували пропозиції щодо угоди про асоціацію України з ЄС Фото: прем'єр Нідерландів Марк Рютте

Нідерланди вимагають визнати, що угода про асоціацію не надаватиме українцям права вільно жити та працювати на території ЄС

Голова уряду Нідерландів Марк Рютте пропонує, аби лідери Європейського союзу на саміті ЄС заявили про те, що угода про асоціацію з Україною не містить додаткових зобов'язань безпекового або фінансового характеру з боку Брюсселя на адресу Києва. Про це свідчить проект документу, підготовлений нідерландським урядом до ухвалення на саміті лідерів Євросоюзу у четвер, 15 грудня, передає Reuters.

Підкреслюється, що Нідерланди вимагають від лідерів ЄС визнати, що угода про асоціацію з Україною не надаватиме українцям права "вільно жити та працювати" на території країн-членів Євросоюзу.

Слід зазначити, що в ЄС очікували від Нідерландів пропозицій щодо вирішення проблеми з ратифікацією угоди про асоціацію з Україною на саміті ЄС у Брюсселі 20 жовтня. Проте Рютте тоді жодних пропозицій не надав, попросивши дати йому на це більше часу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пригрозив не ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.