ua en ru

Нідерланди опублікували звіт про розслідування катастрофи Boeing на Донбасі

Нідерланди опублікували звіт про розслідування катастрофи Boeing на Донбасі Фото: місце аварії малазійського Boeing на Донбасі

У публікації також представлено фото деталі ракети "Бук", знайденої на місці падіння літака

Нідерланди опублікували звіт про роботу міжнародної групи слідчих, що працюють у справі щодо катастрофи рейсу MH-17. Відповідний документ опублікований на сайті прокуратури Нідерландів.

Як повідомляється, минулого тижня він був направлений родичам жертв авіакатастрофи.


У звіті говориться, за якими напрямами працюють слідчі. На голландській авіабазі Гилзе-Рейен експерти збирають по частинам фюзеляж літака, що розбився Boeing, щоб встановити причину катастрофи. Вони також намагаються знайти уламки ракети, якій, імовірно, був збитий літак.

Крім того, польовий офіс Спільної слідчої групи (JIT) в Києві залучив до роботи поліцейських зі знанням української і російської мов. У звіті зазначено, що ці співробітники прослуховують записи телефонних розмов, щоб встановити їх значення для розслідування. Вони також здійснюють пошук в аудіозаписах з допомогою спеціальної комп'ютерної програми, щоб знайти згадку про літаку чи інші слова і вирази, що мають значення для слідства.

У звіті зазначено, що представники слідчої групи відвідали влітку минулого року район аварії на Донбасі і зібрали зразки ґрунту з усіх місць, з яких, імовірно, міг бути здійснений запуск ракети. Хімічний аналіз повинен встановити, чи підходять ці зразки для використання в якості речових доказів.

У публікації також представлена фотографія деталі, яка названа соплом ракети "Бук", знайденої на місці падіння літака. Слідчі підкреслюють, що їм належить визначити, яку зброю було використано, хто його використовував, звідки був зроблений запуск, яким чином був знищений літак і був він знищений випадково або навмисно.

Фрагмент ракети "Бук"Фото: фрагмент ракети "Бук"

Нагадаємо, Міжнародна слідча група представить результати кримінального розслідування катастрофи малайзійський Boeing (MH17) на Донбасі восени 2016 року.