ua en ru

Нідерланди ініціюють створення зони "міні-Шенгену" для контролю за потоком мігрантів

Нідерланди ініціюють створення зони "міні-Шенгену" для контролю за потоком мігрантів Фото: міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс

Ідея створення "міні-Шенгену" в Шенгенській зоні порушує договір, який гарантує безкоштовне пересування 26 європейськими країнами

Голландський уряд вже обговорює зі своїми союзниками план по введенню перевірки паспортного режиму на кордонах ряду країн Західної Європи для того, щоб контролювати приплив мігрантів та біженців. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як повідомляється, ідея створення "міні-Шенгену" в Шенгенській зоні порушує договір, який гарантує безкоштовне пересування 26 європейськими країнами.

"Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, не отримувала жодних офіційних пропозицій по створенню міні-Шенгену - зони в рамках існуючої паспортної зони", - повідомили в прес-службі Єврокомісії.

Крім того, повідомляється, що міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що його голландська колега висунула ідею створення "міні-Шенгену", але Німеччина не була від неї в захваті.

Нідерланди ініціюють створення зони "міні-Шенгену" для контролю за потоком мігрантів

Як повідомляється, якщо така зона буде створена, то в "міні-Шенген" можуть увійти Австрія, Німеччина, Бельгія, Люксембург та Нідерланди. Зона також включатиме в себе створення транзитних таборів для мігрантів за межами цих кордонів.

Як повідомляється, міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс підтвердив інформацію про розробку зони "міні-Шенгену", додавши, що розглядаються й інші заходи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сербія і Македонія частково обмежили в'їзд для біженців.