ua en ru

У Нідерландах поліція розігнала протестувальників проти біженців

У Нідерландах поліція розігнала протестувальників проти біженців Фото: біженці

Біля ратуші міста Хеск зібралося близько тисячі осіб

В невеликому нідерландському місті Хеск у час протестів проти відкриття центру для біженців спалахнули заворушення. Про це повідомляє France Presse.

Напередодні в Facebook з'явилася сторінка "Protest архітектурної студії azc Heesch" з закликом зібратися у понеділок в 19:00 місцевим часом ввечері біля ратуші. На годину пізніше в ратуші міської ради повинен був почати обговорення будівництва будівлі для біженців. Відповідно до початкового плану Хеск повинен прийняти 500 біженців в протягом 10 років.

Як наголошується, сторінка "Protest архітектурної студії azc Heesch" зібрала 3 тис. лайків. Всього в місті проживає менше 30 тис. осіб.

Біля ратуші зібралося близько тисячі осіб. Щоб не допустити заворушень, подібних тим, які відбулися в наприкінці минулого року в різних містах Нідерландів на тлі напруженості, викликаної напливом біженців в Західну Європу, в Хеск був направлений спецназ.

Повідомляється, що десятки протестувальників спробували взяти ратушу штурмом. Група активістів закидала будівлю феєрверками і яйцями. Члени міської ради були евакуйовані.

В заяві мера Хеска, розміщеному на сайті міської адміністрації, йдеться, що місто "дав поліції додаткові повноваження" після того, як "демонстрація вийшла з-під контролю". Поліція відновили спокій пізніше в вечір.

Нагадаємо, у Німеччині понад 200 людей заарештовано після заворушень під час антимиграционного мітингу.