ua en ru

У Нідерландах можуть провести референдум про ратифікацію ЗВТ з Канадою

У Нідерландах можуть провести референдум про ратифікацію ЗВТ з Канадою Фото: нідерландські активісти хочуть провести референдум по СЕТА

Збір підписів за референдум розпочнеться після схвалення угоди про вільну торгівлю голландським сенатом

У Нідерландах об'єднання Platform TTIP CETA Referendum збирає підписи за проведення референдуму щодо угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою (СЕТА), підписаної 30 жовтня, під час місцевих виборів у 2018 році. Про це повідомило місцеве видання NRC.

Об'єднання, у яке входить кілька різних організації, які виступають за референдум, вже зібрало 189 тис. підписів на підтримку своєї ініціативи.

Видання уточнює, що прихильники референдуму офіційно зможуть почати збір підписів лише після того, як угоду про ЗВТ схвалить Сенат Нідерландів.

Але перш угоду або наприкінці цього року, або на початку наступного повинен схвалити Європарламент, тобто сенат Нідерландів зможе ратифікувати угоду не раніше осені 2017 року.

Після цього організаторам референдуму потрібно буде зібрати на підтримку референдуму не менш як 300 тис. підписів.

Нагадаємо, представники опозиції в парламенті Нідерландів наполягають на скасування ратифікації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом після призову прем'єр-міністра Марка Рютте підтримати договір.