ua en ru

У Нідерландах позбавили громадянства 4 ісламістів, що воювали на стороні ІДІЛ в Сирії

У Нідерландах позбавили громадянства 4 ісламістів, що воювали на стороні ІДІЛ в Сирії Фото: бойовики ІДІЛ

Після позбавлення громадянства у Нідерландах їх також оголосили небажаними іноземцями

В Нідерландах позбавили громадянства 4 ісламістів, що воювали на боці бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) в Сирії. Про це повідомляє DW.

"Уряд Нідерландів позбавив громадянства чотирьох осіб, яких звинувачують у тому, що вони поїхали в Сирію для участі в бойових діях на стороні ІДІЛ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за словами міністра безпеки та юстиції Нідерландів Стефа Блока, 4 людини, які були позбавлені громадянства, також мають громадянство Марокко.

Так, після позбавлення громадянства у Нідерландах їх оголосили небажаними іноземцями - тепер вони не можуть в'їжджати на територію цієї країни або будь-якої іншої країни Шенгенської зони.

Наголошується, що це - перший випадок, коли в Нідерландах позбавили громадянства за участь у терористичних організаціях. Це стало можливим завдяки новому закону, який набрав чинності в березні цього року і дозволяє позбавляти громадянства, якщо це продиктовано міркуваннями нацбезпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Мосулі (Ірак) в руїнах будівель виявили тіла понад 2,6 тис. загиблих мирних жителів.