ua en ru

NiceHash зламано: хакери вкрали біткоіни на 78 млн доларів

NiceHash зламано: хакери вкрали біткоіни на 78 млн доларів Фото: криптовалюта Bitcoin (pixabay.com/MichaelWuensch)

NiceHash зламано хакерами, викрадені 4,7 тис. біткоінів

Інформація про те, що NiceHash зламано, з'явилася 6 грудня. Майнінг-сервіс зазнав великої хакерської атаки, в результаті чого з кріптовалютних гаманців компанії вкрадені біткоіни на суму 78 млн доларів.

"Професійна атака": NiceHash зламали

Майнінг-пул NiceHash - хмарний сервіс, який надає послуги з оренди комп'ютерних потужностей для майнінгу (процес створення біткоінів). Так, частина користувачів надає апаратні потужності своїх комп'ютерів, а інша частина бере їх в оренду для майнінгу. NiceHash при виконанні даних операцій виступає посередником.

В офіційній заяві на Facebook-сторінці компанії було сказано, що в системі безпеки програми для майнінгу NiceHash 6 грудня виялена вразливість.

Dear NiceHash users! Unfortunately, there has been a security breach involving NiceHash website. We are currently...

Опубліковано NiceHash 6 грудня 2017 р.

У компанії повідомили, що змушені призупинити роботу сервісу на добу. У заяві йдеться про те, що наразі ведеться внутрішнє розслідування причин події, також адміністрація сервісу звернулася за допомогою до правоохоронних органів.

У NiceHash запевняють, що робота майнінг-маркету буде відновлена ​​найближчим часом, до того ж заходи безпеки будуть істотно посилені.

Глава відділу маркетингу NiceHash Андрій Шкраба в коментарі Reuters назвав суму біткоінів, яка була викрадена при зломі. З гаманців сервісу зникло 4,7 тис. біткоінів, що становить понад $ 70 млн (за курсом на 07.12.17). Він також зазначив, що хакерська атака 6 грудня на NiceHash була "високопрофесійною зі складною соціальною інженерією".

обладнання для майнінгуФото: обладнання для майнінгу (facebook.com/NiceHash)

Тим часом біткоін-новини щодня повідомляють про те, що криптовалюта б'є чергові рекорди за вартістю. Якщо 7 грудня 1 біткоіни коштував $ 15 тис., то вже 8 грудня криптовалюта виросла в ціні на 18% і досягла свого максимуму за весь час - $ 18,328 тис.

З початку 2017 року біткоін подорожчав більш ніж у 15 разів. На думку експертів, таке зростання вартості криптовалюти привертає все більше кіберзлочинців, тому випадки зломів майнінг-маркетів та хакерських атак будуть виникати все частіше.