ua en ru

Ні Україні, ні Росії не потрібен розгляд газових угод в суді, - Бойко

Ні Україні, ні Росії не вигідно вирішувати питання нової газової угоди між країнами в Стокгольмському суді. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер".
"Середній термін тривалості Стокгольмського суду - два роки. Від моменту звернення до суду до отримання рішення в середньому проходить два роки, буває і по п'ять, і за шість років... Це тривалий процес, який може затягнутися... Ми до подібних речей ставимося дуже обережно. Я впевнений, що вони (російські партнери) теж не звернуться (до суду). Дворічний розгляд нікому не потрібен", - підкреслив Бойко.
Нагадаємо, в першому кварталі 2012 р. ціна на російський газ для України зросла до 416 дол. за 1 тис. куб. м. з 400 дол. в четвертому кварталі минулого року. У бюджет 2012 р. також закладена ціна 416 дол, проте переговори ще не завершені. Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна готова до розгляду газових угод з РФ в Міжнародному арбітражі.
11 січня ц.р. Бойко повідомив, що Київ зменшить закупівлю газу в РФ у два рази до 27 млрд кубометрів - рівня внутрішньої потреби. 17 січня ц.р. переговори Бойка з головою "Газпрому" Олексієм Міллером закінчилися нічим. Сторони домовилися продовжити їх на наступному тижні.