ua en ru

МГЗ збільшить потужності виробництва глинозему до 1,7 млн тонн в рік

ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" (МГЗ). що входить в структуру міжнародного алюмінієвого холдингу UC Rusal у 2015 р. почне реалізацію програми розширення виробничих потужностей до 1,7 млн тонн глинозему на рік. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"МГЗ - другий за величиною глиноземний актив холдингу після ірландського Aughinish Alumina. В даний час миколаївське підприємство має можливість випускати до 1,6 млн тонн базового продукту в рік. Нарощування потужності дозволить збільшити частку МГЗ у структурі поставок глинозему на алюмінієві заводи UC Rusal", - йдеться в повідомленні.

На підприємстві зазначають, що процес модернізації і впровадження новітніх світових рішень реалізується на МГЗ на постійній основі, починаючи з перших днів входження активу в структуру міжнародного алюмінієвого гіганта. "Завдяки цьому МГЗ володіє найвищим рівнем автоматизації технологічних процесів серед глиноземних заводів СНД, а також одним з найбільш енергоефективних глиноземних підприємств у світі (лише в період 2009-2014 рр. рівень енергоспоживання МГЗ був знижений більш ніж на 20%)", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Також повідомляється, що розширення потужностей дозволить збільшити виробництво і експорт продукції підприємства на ринки Європи та Азії, що, в свою чергу, призведе до зростання валютних надходжень в економіку регіону. На сьогоднішній день МГЗ є одним з найбільших платників податків Миколаївської області - в 2014 р. в бюджети різних рівнів їм було сплачено близько 340 млн грн, що на 94 млн грн більше, ніж в 2013 р.

"Крім того, підприємство вкладає кошти у соціальний розвиток регіону. Так, бюджет відповідних програм на поточний рік затверджено на рівні 6 млн грн. До реалізації соціальних та благодійних проектів завод активно залучає своїх співробітників, кількість яких з урахуванням обслуговуючих організацій, що працюють на проммайданчику МГЗ - перевищує 4 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

Про обсяг інвестицій в проект по збільшенню потужностей МГЗ не повідомляється. Відомо, що кошти будуть виділені в рамках реалізації загальної довгострокової стратегії розвитку сировинних і переробних активів UC RUSAL.