ua en ru

Профспілки відкликатимуть суддю, який розглядає справу про підвищення ціни на газ

Національний форум профспілок України заявляє про упереджене ставлення судді у розгляді справи щодо визнання протиправною та скасування постанови НКРЕ № 812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення, оскільки всупереч Кодексу Адміністративного судочинства України, заяву НФПУ про необхідність скасування підвищення цін на газ на час розгляду справи у суді не було розглянуто. Про це повідомляє прес-служба НФПУ.

У профспілках наголошують, що відмова у розгляді заяви НФПУ про забезпечення позову порушує права та завдає шкоди громадянам України як споживачам природного газу, адже вони змушені сплачувати за блакитне паливо за новими, значно підвищеними цінами, і якщо Постанова НКРЕ все таки буде визнана неправомірною, вони понесуть збитки.

«Враховуючи соціальну вагу даного питання, на час судового розгляду суддя мав винести Ухвалу про тимчасове припинення дії Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України, якою були на 50% підняті ціни на газ для населення. Однак, без аргументованих причин, він навіть не розглянув заяву про забезпечення позову, що дає підстави зробити висновок про його упереджене та політично заангажоване ставлення до даного процесу», - зазначає голова НФПУ Мирослав Якібчук.

За його словами, 30 вересня НФПУ направив повторне звернення, і якщо відповідне реагування буде відсутнє, профспілки звертатимуться до Голови Окружного Адміністративного суду м. Києва з вимогою відсторонити суддю Келеберду В.І. від ведення даної справи.

Нагадаємо, що у серпні минулого року Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Національного форуму профспілок України, в якому була оскаржена Постанова НКРЕ від 9 липня 2009 р. про підвищення ринкових цін на природний газ для населення. Тоді, на час судового розгляду Постанову НКРЕ було призупинено, справу вів суддя Кочан В.М.