ua en ru

НФ і БПП не проголосують за відставку Абромавичуса без його звіту

НФ і БПП не проголосують за відставку Абромавичуса без його звіту Фото: Айварас Абромавічус

Фракція НФ скоріше позитивно оцінюють роботу міністра, ніж негативно

Парламентські фракції "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенко" не буде підтримувати відставку Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус. Про це повідомили журналістам у кулуарах парламенту предствавители фракцій, передає кореспондент РБК-України.

Заступник голови фракції НФ Андрій Тетерук висловив надію, що заступники Абромавичуса залишаться працювати в міністерстві.

"Ми не будемо приймати рішення про відставку пана Абромавичуса і будемо чекати звіт",- сказав Тетерук.

Разом з тим, у фракції скоріше позитивно оцінюють роботу міністра, ніж негативно.

"Скоріше так, ніж ні (позитивна оцінка роботи - ред.) У нього також, як і у кожного міністра є свої сильні сторони і є чим хвалитися, за той час, що вони встигли зробити, але як і у будь-якого міністра, який працює у надскладних умовах в країні, є певні недоліки",- додав депутат.

За словами голова фракції БПП Юрій Луценко, фракція повторно запрошує міністра економіки Абромавичуса після його одужання на своє засідання обгворить факти, викладені в його заяві.

"Звернутися в Антикорупційне бюро з проханням вивчити обґрунтованість звинувачень і у разі їх наявності готовий (Кононенко - ред.) нести встановлену законом відповідальність... Друге, фракція вважає неможливим прийняти відставку міністра економіки без його звіту на профільному комітеті і звіту Кабінету міністрів України в залів Верховної Ради, який призначений на 16 лютог",- розповів Луценко.

Голова БПП повідомив, що фракція вимагатиме від прем'єр-міністра забезпечити у місячний строк проведення прозорих процедур призначення керівників держпідприємств із списку топ-30.

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус повідомив свою відставку. Міністр заявив, що народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко блокував роботу міністерства.