ua en ru

За незаконний перетин кордону за травневі свята затримано майже 1 тис. осіб, - ДПСУ

За незаконний перетин кордону за травневі свята затримано майже 1 тис. осіб, - ДПСУ Фото: прикордонники

На час травневих свят Держприкордонслужба посилила заходи безпеки

За незаконний перетин кордону за травневі свята затримано майже 1 тис. осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, на час травневих свят Держприкордонслужба посилила заходи безпеки на держкордоні та в контрольованих прикордонних районах.

"Загалом у період з 28 квітня по 9 травня прикордонниками було оформлено близько 2,7 мільйони осіб та майже 600 тисяч транспортних засобів. Також під час свят було реалізовано більше 100 спрацювань бази Інтерполу, виконано понад 800 доручень уповноважених державних органів та через різні причини відмовлено в пропуску через державний кордон майже 220 громадянам Російської Федерації. Крім того, у цей період співробітниками Держприкордонслужби затримано майже 1 тисячу осіб за незаконне перетинання державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, серед затриманих було 27 нелегальних мігрантів. Крім того, на кордоні було виявлено 5 одиниць зброї, 19 одиниць боєприпасів, а також припинено незаконне переміщення товарів та вантажів на загальну суму більше 3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом скоєних 8-9 травня правопорушень відкрито 8 кримінальних справ.