ua en ru

Незаконна вирубка лісу в Бучі завдала збитків державі на понад 40 млн гривень

Незаконна вирубка лісу в Бучі завдала збитків державі на понад 40 млн гривень Фото: незаконна вирубка лісу в Бучі

Чиновники Бучанської міської ради незаконно вирубали 890 га лісу

Сума завданих державі збитків у результаті незаконної вирубки лісу в Бучі становить понад 42 мільйони гривень. Про це повідомляє департамент захисту Національної економіки поліції України.

Як зазначається, що земля, на якій незаконно вирубали гектари лісового фонду, була необхідна для будівництва житлових комплексів на території району. Будівництво здійснювалося підконтрольними їм підприємствами.


"Під час досудового розслідування працівники Департаменту захисту економіки Нацполиции встановили, протягом 2014-2016 років діє і колишній чиновники Бучанської міської ради незаконно вирубали 890 гектарів лісу. Надалі, використовуючи довірених осіб незаконно заволоділи земельними ділянками, на яких вже побудовано декілька житлових комплексів. Будівництвом котеджів займалися підконтрольні посадовим особам товариства". - наголошується в повідомленні.

Так, за фактом вчинення посадовими особами Бучанської міської ради протиправних дій під час виділення земельних ділянок у р. Буча Генеральною прокуратурою України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інформація про втечу мера Ірпеня Карплюка офіційно не підтверджена. Так, ГПУ спільно з Нацполицией і Службою безпеки проводить ряд обшуків за розслідування незаконного відчуження державних земель Бучанської і Ірпінського районів.