ua en ru

New Horizons вперше наближається до Плутона

New Horizons вперше наближається до Плутона Фото: Плутон

Космічний апарат NASA New Horizons наблизився до Плутона на відстані 1 609 344 км

Космічний апарат NASA New Horizons з кожним днем ​​все ближче наближається до Плутона. На даний момент він знаходиться на відстані 1 млн миль (понад 1,6 млн км) від планети, про це повідомляється на сайті NASA.

Як повідомляється, він робить знімки планети та її супутників, які відкривають вченим невідомі особливості будови Плутона. Зокрема, повідомляється, що отримані дані мають великий інтерес для геології, геофізики і томографії.

"Недавні вимірювання, отримані New Horizons, вказують, що Плутон має діаметр 2 370 км, що становить 18,5% діаметра Землі, в той час як Харон (її супутник) має діаметр 1208 км - 9,5% Землі", - повідомляють NASA.

Крім того, наголошується, що вперше на Плутоні були помічені лінійні функції, які можуть бути скелями, а також круглу функцію, яка може бути кратером.

На даний момент New Horizons знаходиться на відстані 1 млн. миль (понад 1,6 млн км) від Плутона. Цього вчені змогли досягти подолавши більше трьох мільярдів миль за 9 років.

Також, в NASA повідомляють, що сьогодні, 14 липня, New Horizons, буде пролітати повз Плутона на швидкості 49,6 тис. км/год. Як повідомляється, зближення з Плутоном завершить первинне дослідження дев'яти планет Сонячної системи.

Простежити за рухом корабля в найближчі дні можна буде в режимі реального часу з візуалізацією реальних даних траєкторій, за допомогою онлайн-сервісу NASA online Eyes on Pluto.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що NASA опублікувало відео польоту New Horizons до Плутона.