ua en ru

Неможливо відродити село без перспективи високооплачуваної роботи, - Олександр Шепелев

Чиновники повинні обережно наводити порядок на молочному ринку України, враховуючи невтішну ситуацію, що склалася в цьому секторі, наголосив народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олександр Шепелєв, в контексті обговорення проекту змін до закону "Про молоко та молочні продукти", підготовленого Мінагрополітики.

"З року в рік в Україні фіксується вирізання молочного худоби. Про будівництво сучасних тваринницьких комплексів європейського зразка поки ходять тільки розмови. У підсумку на полицях магазинів у нас з'являється все більше молокопродуктів іноземного виробництва. Але це ж нонсенс!", - говорить Олександр Шепелєв.

Депутат упевнений, що "відродити село неможливо без перспективи високооплачуваної роботи в АПК".

На його думку, тільки створивши цивілізовані умови для ведення бізнесу в агросфері, можна буде залучити в неї грамотних менеджерів, інвестиції та відновити рентабельне виробництво.

Відзначимо, міністерство запропонувало посилити правила маркування молокопродуктів для запобігання фальсифікації і надання споживачам більш адекватної інформації про товари. Зокрема, пропонується ввести новий термін "молокосодержащіх продуктів" для позначення продуктів, вироблених з використанням немолочного сировини.

Читайте також: Аграрний сектор Вінницькій області потребує підтримки

Нагадаємо, Олександр Шепелев балотується до Верховної Ради як кандидат по одномандатному виборчому округу № 13 (Вінницька область).