ua en ru

Нетаньяху закликав Аббаса зустрітися в ООН негайно


Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в п'ятницю, 23 вересня, виступив в ООН на засіданні Генеральної Асамблеї і сказав, що палестинцям час визнати право Ізраїлю бути єврейською державою. Він також зазначив, що Палестинська автономія має спочатку домовитися про умови миру з Ізраїлем, а вже потім заявляти про створення суверенної держави, передає слова Нетаньяху радіостанція "Голос Америки". Нетаньяху хоче зустрітися з Аббасом в ООН.

Нагадаємо, що за годину до виступу Нетаньяху в ООН Президент Палестинської автономії Махмуд Аббас також звернувся до Генеральної Асамблеї і повідомив, що подав заявку на включення Палестини в ООН як повноправного члена.

Нетаньяху вважає, що суть конфлікту між палестинцями і ізраїльтянами - не розширення поселень, а те, що палестинці не хочуть визнати право єврейської держави на існування.

Нетаньяху закликав Аббаса "перестати вести переговори про переговори і почати переговори про мир". Він звернувся до Аббаса з закликом, оскільки обидва лідери сьогодні знаходяться в ООН прямо сьогодні зустрітися в стінах цієї міжнародної організації.

"Ми поділимося нашими проблемами і з божою допомогою знайдемо компроміс, - сказав Нетаньяху. - Як говориться, я не можу аплодувати однією рукою. Я не можу один добитися миру. Аббас, я протягую вам руку і сподіваюся, що ви її потиснете".

Прем'єр-міністр Ізраїлю також сказав, що ООН нагадує йому "театр абсурду", так як організація частіше, ніж усі інші країни разом узяті, звинувачує Ізраїль у порушеннях прав людини у своїх резолюціях, у той час як у її стінах відбуваються речі, які "навмисне неможливо придумати". Він нагадав, що Саддам Хусейн і Муаммар Каддафі в минулому обиралися керівниками відділень ООН, які відповідають за забезпечення світової безпеки і дотримання прав людини у світі. Він також нагадав, що коли Ізраїль і Єгипет уклали мирну угоду, ця ініціатива в ООН не віталася.