ua en ru

Нездатність Німеччині сформувати коаліцію може позначитися на відносинах України та ЄС - Рьотиг

Нездатність Німеччині сформувати коаліцію може позначитися на відносинах України та ЄС - Рьотиг

Міжнародні партнери Німеччини повинні з розумінням і терпінням ставитися до процесу формування урядової коаліції, оскільки цей процес займе досить багато часу. Таку думку в авторському матеріалі, опублікованому на LB.ua, висловив директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотиг.

"На практиці це означає, що в німецькому Бундестазі не буде ніяких комітетів без уряду. А тому неясно, які депутати відповідають за питання по Україні - у Києва взагалі немає контактної особи в Бундестазі. Але кожна проблема має рішення: Україна має креативно підійти до пошуку прихильників. Не чекайте, поки будуть сформовані комітети, вже зараз починайте просувати свої ініціативи. З іншого боку, Україна також повинна усвідомлювати, що не завжди варто чекати солідарних голосів із Заходу. Рішення в кінцевому підсумку приймаються в Києві. Той факт, що Берлін не відповідає, не може служити підставою для того, щоб українське керівництво могло шлях реформ і модернізацію країни", - зазначив Ретінг.

Він визнав, що неможливість сформувати більшість може негативно позначитися на відносинах України та Євросоюзу, але закликав при цьому Київ не втрачати час даремно, а продовжувати реформи, оскільки протягом найближчого часу Німеччина не зможе взяти повноцінну участь у вирішенні нагальних світових проблем.

Зазначимо, що Марсель Рьотиг виступить одним із спікерів VIII Національного Експертного Форуму, організованого Інститутом Горшеніна, який відбудеться 28 листопада в Києві. Також у Форумі візьмуть участь: секретар РНБО Олександр Турчинов, голова МВС Арсен Аваков, голова Міноборони Степан Полторак, глава СБУ Василь Грицак, спецпредставник США з питань України Курт Волкер, глава Мінінфраструктури Володимир Омелян, глава Мінфіну Олександр Данилюк, голова МЗС Павло Клімкін, віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецькі, директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотиг Програма VIII Національного Експертного Форуму – за адресою. Реєстрація – по посиланню.