ua en ru

Незважаючи на складності, будемо боротися за чемпіонство, - Мірча Луческу

Незважаючи на складності, будемо боротися за чемпіонство, - Мірча Луческу Фото: Мірча Луческу

Румун прокоментував перемогу в Суперкубку

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що його команда більше заслуговувала на перемогу у грі проти "Динамо", пише сайт "гірників".

"Дуже хороший матч, як і всі ігри "Шахтаря" з "Динамо". Ви бачите по мені, що у мене немає шаленого задоволення від поєдинку. Знову ж таки, я шкодую про те, про що говорив неодноразово: не помінявся формат чемпіонату. Таких ігор могло бути набагато більше. І кубковий поєдинок, і сьогоднішній матч за Суперкубок - це найвищий рівень, який може бути в українському футболі. Для нас це дуже хороша зустріч в плані підготовки до початку чемпіонату і кваліфікаційному раунду Ліги чемпіонів. Задоволений, що виграли і нас нарешті після великої перерви підтримувала публіка. Це дуже радує! Що ж стосується гри, вона була рівною. Напевно, ми краще діяли в першому таймі, створили більше моментів. "Динамо" дуже добре початок другий тайм, зробило великий тиск на наших захисників. Було і везіння в плані того, щоб не пропустити. Хоча, напевно, і у "Динамо" в першому таймі можна відзначити те ж саме. Але ми більше заслужили перемогу. Напевно, це реванш після кубкової гри", - сказав Луческу.

"Я неодноразово говорив і повторював... Ні в якому разі не хочу чинити тиск на "Динамо" та його гравців - я їх дуже поважаю. Це дуже хороші футболісти. Мені складно сказати, що тут може бути - можливо, якісь фінансові проблеми... Але ніхто не хоче думати про те, щоб чемпіонат України ріс далі. Напевно, дуже багато думають про тій сумі, яку чемпіон отримує за пряме попадання в груповий турнір Ліги чемпіонів. Ніхто б не програв від формули, про яку я говорив, напевно тільки виграли б. Провели б два кола чемпіонату. Напевно всі набрали б ті очки, які вони заслужили по ходу турніру. А після цього перші чотири команди зіграли б за два місця в Лізі чемпіонів. Інші чотири боролися б ще за дві путівки в Лігу Європи. Напевно стадіони були б повними, був би присутній інтерес до цих матчів. Думаю, і в тій групі команд, які боролися б за виживання, був би свій інтерес. Були б колективи приблизно одного рівня. Якби був третій коло з участю провідних команд, то всі були б у виграші. Шкодую, що не відбулися зміни у чемпіонаті. Не дарма провідні футболісти покидають Україну. Напевно, будуть їхати і в подальшому. І мені, чесно кажучи, дуже складно залишатися в такому чемпіонаті. На радість вболівальників, в Одесі є такий прекрасний стадіон. Є ще ряд арен, які могли б заповнюватися, якщо б щось змінилося. Подивимося, може бути, рішення про зміну формули чемпіонату буде прийнято в подальшому. Дуже задоволений, що ми знову приїхали в Одесу. Нас дуже добре прийняли, і ми відчували підтримку. Звичайно, буде нелегко, але постараємося зробити так, щоб "Шахтар" залишався на високому рівні, як це було в останні роки. Незалежно від того, хто покидає команду, будемо робити так, щоб колектив був здатний боротися за чемпіонство і перебував на чолі турнірної таблиці. Футболісти, які від нас пішли, виступають у збірній Бразилії і кращих клубах Європи. Це мене дуже радує як тренера", - додав наставник.

Нагадаємо, "Шахтар" переміг "Динамо" завдяки голам Срна і Бернарда в доданий час.