ua en ru

Несенюк заявив, що спонсорує "Шахтар", оплачуючи рахунки "Київенерго"

Несенюк заявив, що спонсорує "Шахтар", оплачуючи рахунки "Київенерго" Несенюк заявив, що спонсорує "Шахтар", оплачуючи рахунки "Київенерго"

Директор департаменту "Динамо" по роботі зі ЗМІ Микола Несенюк закликав генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна звернутися до власника клубу Ріната Ахметова з пропозицією продати свою частку "Київенерго", щоб не змушувати кілька мільйонів киян порушувати футбольну етику, спонсоруючи "Шахтар". Про це він заявив, коментуючи вимогу "Шахтаря" відсторонити його від роботи за висловлювання по відношенню до донецького клубу.

"Статус працівника клубу накладає на мене особливу відповідальність... все, що я роблю, розглядається крізь призму моєї приналежності до "Динамо". Я почав аналізувати свою поведінку, свої дії і висловлювання. Займався цим до тих пір, поки не з'ясував, що, працюючи в "Динамо", я вже довгий час особисто спонсорую "Шахтар". В цьому мене переконали сплачені мною квитанції "Київенерго", 72 відсотків якого належить компанії Ріната Ахметова. Причому мої спонсорські внески у вигляді сплати Ахметову за тепло відчутно зросли, починаючи з цієї осені", - написав Несенюк.

За його словами, в цьому є очевидний і відвертий конфлікт інтересів. "Чи маю я право працювати в "Динамо", будучи постійним спонсором його одвічного конкурента? Причому я спонсорую "Шахтар" двічі. Спочатку сплачуючи рахунки "Київенерго", а потім отримуючи зарплату в "Динамо", податки з якої йдуть в бюджет, з якого виплачують субсидії тим, хто не може оплатити того ж "Київенерго", - підкреслив Несенюк.

"Після того, як ви люб'язно звернули мою увагу на проблеми етики в українському футболі, мені нічого не залишалося, окрім як написати заяву на звільнення з "Динамо" через те, що я спонсор "Шахтаря". Написавши, я зрозумів, що також повинні зробити всі працівники клубу, які живуть у Києві, платять за тепло і таким чином спонсорують "Шахтар" разом з усіма його благодійними ініціативами. А звільняти з роботи все "Динамо" якось не виходить, хоча багатьом цього дуже б хотілося", - додав Несенюк.

Так, він попросив генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна звернутися до власника клубу Рінату Ахметову з пропозицією продати свою частку "Київенерго", щоб не змушувати кілька мільйонів киян порушувати футбольну етику, спонсоруючи "Шахтар".

"А поки ви, шановний пан Палкін, будете думати над моєю пропозицією, вимагаю від вас, як спонсор "Шахтаря", надати мені і ще декільком мільйонам спонсорів публічний звіт про всі витрати "Шахтаря", зарплати футболістів і тренерів, сплачені з них податки тощо. Впевнений, що і мені, і всім іншим спонсорам "Шахтаря" буде цікаво ознайомитися з цією інформацією, перед тим як робити черговий спонсорський внесок, тобто оплачувати рахунки за тепло", – написав Несенюк.

Нагадаємо, в листопаді цього року Микола Несенюк озвучив думку, що гравці "Шахтаря" повинні грати на своїй "Донбас Арені", якщо вони такі патріоти Донбасу, а не сидіти в Києві. У відповідь на це "Шахтар" звернувся до Комітету з етики та чесної гри з вимогою усунути Несенюка від роботи в "Динамо". 5 грудня комітет виправдав директоа департаменту "Динамо" Несенюка.