ua en ru

Через "непродуманий" проект бюджету почнуть закриватися дитсадки, школи і лікарні, - Гранатуров

Через "непродуманий" проект бюджету почнуть закриватися дитсадки, школи і лікарні, - Гранатуров Фото: Юрій Гранатуров

Якщо уряд не передбачить у проекті держбюджету-2017 кошти на фінансування комунальних послуг шкіл, дитячих садів і лікарень, взимку ці установи закриються. Про це заявив сьогодні співголова партії "Наш край" Юрій Гранатуров, коментуючи ініціативу Мінфіну про позбавлення централізованого фінансування комунальних послуг освітніх установ і лікарень.

Звернення партії з вимогою передбачити необхідні кошти в державному бюджеті на наступний рік направлено до КМУ.

На його думку, ініціативи Міністерства фінансів стають все більш схожими на наркомівську продрозкладку 20-х років минулого століття.

"Партія "Наш край" вимагає від Кабінету міністрів при підготовці державного бюджету-2017 передбачити кошти на фінансування комунальних послуг шкіл, дитячих садків, лікарень та інших соціальних об'єктів. Ліквідація цієї статті витрат призведе до закриття сотень закладів в осінньо-зимовий період або до появи мільйонних боргів за тепло і гарячу воду", - підкреслив Гранатуров.

За словами співголови партії, часу на зволікання немає, оскільки вже на цьому тижні Кабмін планує подати до ВР проект бюджету на 2017 рік. "Створюється враження, що уряд поспіхом готує бюджет, а в результаті – можуть закритися школи, дитсадки, лікарні", - зазначив він.

Партія "Наш край" наполягає на тому, що тільки співпраця профільних міністерств і відомств з органами місцевого самоврядування дозволить збалансувати бюджет країни і здійснити децентралізацію влади. Безперервні новації Мінфіну у відриві від реального життя ще більше погіршать життя українців, вважають в партії.