ua en ru

У невизнаній Абхазії проходять парламентські вибори

У невизнаній Абхазії проходять парламентські вибори Фото: парламентські вибори в Абхазії

На вибори прибули 39 іноземних спостерігачів із РФ, Карабаху, Південної Осетії, ДНР/ЛНР і Придністров'я

У невизнаній Абхазії, які відкололася від Грузії, триває голосування на виборах до парламенту. Поки що все проходить без ексцесів, передає BBC.

Представники ЦВК Абхазії повідомили, що активність виборців "дуже хороша", виборчі дільниці відкрили о 8:00 за місцевим часом. Загалом Абхазію розділено на 35 виборчих округів, балотуються 137 кандидатів. До списків виборців включили 131,5 тисячі людей.

На вибори прибули 39 іноземних спостерігачів із Росії, Нагірного Карабаху, Південної Осетії, самопроголошених "республік" Донбасу і Придністров'я.

У грудні в Абхазії відбулися акції протесту проти президента Рауля Хаджимби. Його попередник, екс-президент Олександр Анкваб, який свого часу пішов у відставку, тепер балотується в парламент.

Як відомо, Абхазія оголосила про свою незалежність після російсько-грузинського військового конфлікту у серпні 2008 року. Її незалежність зараз визнають лише Росія, Венесуела, Нікарагуа і Науру.

ООН, як і раніше, розглядає Абхазію як територію Грузії, а Тбілісі наполягає на тому, що РФ окупувала територію Абхазії (як і Південної Осетії). Москва стверджує, що допомагає двом невизнаним державам.

Нагадаємо, спецпредставник прем'єр-міністра Грузії з питань відносин із Росією Зураб Абашидзе розраховує, що РФ відкличе своє визнання Абхазії та Південної Осетії як незалежних держав.