ua en ru

Неурядові організації припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі

Неурядові організації припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі Фото: мігранти біля берегів Лівії (youtube.com/Wochit News screenshot)

НУО піддаються погрозам з боку влади Лівії

"Лікарі без кордонів" ще дві неурядові організації (НУО) - Save the Children і Sea Eye, припинили свої рятувальні місії в Середземному морі. Про це повідомляє DW.

У неділю, 13 серпня, організації заявили, що їх співробітники змушені призупинити свою діяльність через погрози з боку лівійської берегової охорони.

Як зазначає видання, раніше в той же день з'явилася інформація, що кораблі гуманітарних організацій піддалися обстрілу з боку лівійців, які прагнуть до контролю над рятувальними операціями".

Таким чином, в море більше не буде виходити судно Prudence, що належить організації "Лікарі без кордонів" і є одним з найбільших кораблів, що займається порятунком біженців. Тільки в травні 2017 року він прийняв на борт близько 1500 чоловік.

"Лікарі без кордонів" пішли на цей крок у зв'язку з тиском з боку Лівії та Італії. Лівійська влада збираються запровадити власну "пошуково-рятувальну зону", тому намагаються обмежити присутність судів гуманітарних організацій у міжнародних водах.

При цьому на неурядові організації припадає майже третина рятувальних операцій вздовж берегів Лівії.

Нагадаємо, що Ангела Меркель вважає, що Євросоюз здатний прийняти в два рази більше біженців.