ua en ru

Безпосередньої загрози українським туристам в Туреччині немає, - МЗС України

Безпосередньої загрози українським туристам в Туреччині немає, - МЗС України Фото: представник МЗС України Олексій Макеєв розповів про безпеку українських туристів в Туреччині

Наразі на вулицях Туреччини підвищений рівень безпеки, чергують поліцейські та військові

МЗС України не дає жодних попереджень і рекомендацій не відвідувати Туреччину. Про заявив директор Департаменту політики та комунікації МЗС України Олексій Макеєв в ефірі "5 каналу".

"Сьогодні на вулицях (Стамбула, Туреччини - Ред.) підвищений рівень безпеки, чергують поліцейські, військові, з усією зброєю, але МЗС України не дає зараз ніяких попереджень і рекомендацій не відвідувати. Тобто можна летіти на курорти за запевненнями наших турецьких колег. Безпосередньої загрози зараз туристичному бізнесу немає", - сказав Макеєв.


За його словами, двох постраждалих українців внаслідок теракту в аеропорту Стамбула вже виписали з лікарні, і найближчим часом вони будуть відправлені в Україну.

"Ми говорили про одного загиблого і трьох постраждалих українців, одного з них відпустили одразу з легкими пораненнями за інформацією нашого генерального консула, двох інших виписали з лікарні вже сьогодні. Вони також будуть відправлені на Батьківщину", - повідомив директор Департаменту політики та комунікації МЗС України.

Він також зазначив, що за останній час на гарячу лінію МЗС, до консульства в Стамбулі, і посольства звернулося понад 200 громадян України з проханням посприяти в тому, щоб вилетіти назад із Туреччини або знайти додаткову інформацію.

Нагадаємо, Туреччина продовжила термін безвізового перебування для українців до 90 днів.