ua en ru

В Україні через негоду знеструмлено майже 200 населених пунктів

В Україні через негоду знеструмлено майже 200 населених пунктів Фото: буря (Wikimedia Commons)

Найбільше знеструмлених населених пунктів в Івано-Франківської області

В результаті сильного вітру і дощу, а також спрацювання системи захисту ліній електропередач, в ніч на 6 жовтня, сталося знеструмлення 195 населених пунктів у 7 областях України. Про це повідомляє ДСНС.

"Івано-Франківська - 48 н. п., Львівська - 44 м .п., Волинська - 42 н. п., Рівненська - 23 н. п., Закарпатська - 18 н. п., Тернопільська - 17 н. п., Чернівецька - 3 н. п.
До відновлення електропостачання населених пунктів залучено 43 бригади обленерго (43 од. техніки та 135 осіб)", - розповіли в ДСНС.

Наголошується, що через несприятливі погодні умови сталося повалення дерев у деяких областях.

Зокрема, у Львівській області сталося повалення близько 18 дерев. А у Жовківському районі м. Рава-Руська частково пошкоджена покрівля п'ятиповерхового житлового будинку.

Тим часом у Сколівському районі близько 2:05 6 жовтня на перегоні "Сколе-Грибінків" сталося падіння дерева на залізничне полотно, а також було пошкоджено контактну лінію електропередач. Тим не менш, аварійно-відновлювальна бригада західного філії "Укрзалізниці" в 05:00 відновила рух. Відзначається, що затримка руху 4 вантажних потягів склала близько 3 годин

У Волинській області відбулося повалення 3 дерев.

"Станом на 7:00 6 жовтня прибрані повалені дерева, проїжджі частини доріг розчищено. До ліквідації наслідків складних погодних умов залучалися підрозділи ДСНС - 46 чоловік особового складу, 14 од. техніки", - додали в ДСНС.

Нагадаємо, на Львів обрушилася буря, частина доріг перекритa.