ua en ru

Негода в Україні знеструмила понад 40 населених пунктів

Негода в Україні знеструмила понад 40 населених пунктів Фото: у ряді областей пошкоджено лінії електропередачі (facebook.com/theministryofdefence.ua)

Пориви вітру знеструмили населені пункти в 6 областях України

У результаті негоди в Україні станом на ранок 31 січня 2018 року знеструмлено понад 40 населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що з 30 на 31 січня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 43 населених пунктів у 6 областях. Зокрема, у Житомирській області знеструмлено 15 населених пунктів, Черкаській - 7, Сумській - 7, Київській - 6, Одеській - 5, Чернігівській - 3. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про сильний вітер в деяких областях України. За їх даними, в Луганській, Донецькій, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях сьогодні вдень очікуються пориви вітру до 20 м/с.