ua en ru

Непогода в Україні: Гройсман доручив службам працювати цілодобово

Непогода в Україні: Гройсман доручив службам працювати цілодобово Фото: прибирання снігу (kyivcity.gov.ua)

До 13 години очікується припинення снігу на території Києва

Через непогоду всі служби мають бути мобілізовані до цілодобової роботи. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час засідання Кабінету міністрів у середу, 17 січня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми попереджаємо заздалегідь. Всі мають бути звечора мобілізовані до цілодобової роботи. Не спати - це найголовніше. Техніка є, кошти є, паливо є. Все є. Затори - це нормально, коли такі погодні умови", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр підкреслив, що керівники на місцях відповідають за ситуацію персонально.

"Якщо голови адміністрацій будуть спати, я подам подання - за рішенням уряду - президенту на звільнення таких чиновників. Просив би серйозно поставитися до цього. Будемо моніторити ситуацію", - додав Гройсман.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін у свою чергу зазначив, що в Україні прогнозується суттєве ускладнення погодних умов. При цьому наразі проблем у зв'язку з погодою в Україні немає.

"До 13 години очікуємо припинення снігу на території Києва та області. До кінця дня опади послабляться. Пік інтенсивності опадів припаде сьогодні на пізній вечір, другу половину ночі і на ранок", - повідомив він.

Крім того, Чечоткін звернувся до власників автотранспорту з закликом утриматись в цей період від виїзду на автошляхи.

Нагадаємо, в результаті снігопаду в Україні обмежили рух вантажівок на трасі Київ-Харків.