ua en ru

Негода в Україні: у 5 областях спостерігається ускладнення руху на дорогах

Негода в Україні: у 5 областях спостерігається ускладнення руху на дорогах Фото: негода в Україні

Наразі на дорогах 5 областей працює 264 одиниці техніки

Через негоду в Україні в Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Харківській та Херсонських областях спостерігається ускладнення руху на дорогах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України".

Як зазначається, у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Полтавській та Запорізькій області випав сніг, температура впала до мінусових показників, через сильні пориви вітру 15-22 м/с на проїзній частині трас утворюються снігові перемети.

Крім того, відповідно до повідомлення, через штормове попередження було прийнято рішення щодо оптимізації сил облавтодорів у боротьбі з наслідками раптового циклону.

Так, за словами очільника "Автомобільних доріг України", наразі на дорогах 5 областей працює 264 одиниці техніки, дорожнє покриття також обробляють протиожеледними матеріалами.

"В Полтавській, Запорізькій, Харківській та Херсонських областях рух забезпечено, проте на деяких трасах ще спостерігається ускладнення руху та затори", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у Дніпропетровській області з 9:30 ранку заборонено рух для пасажирського та вантажного автотранспорту на ділянках доріг державного значення:

- Н-08 Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя;

- М-04 Знам’янка - Луганськ - Ізварине;

- М-29 Харків - Красноград - Перещепине - /М-18/;

- М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта.

"Ситуація ускладнюється ще й тим, що майже усі водії вже замінили зимову гуму на літню", - додав Гриненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через негоду в Україні у Дніпропетровській області обмежено рух пасажирського та вантажного транспорту.